Скрипник Марія Петрівна

Вчитель початкових класів, Російської мови та літератури

Бонецька (Скрипник) Марія Петрівна народилася 23 січня 1927 року в с.Гатка (на даний момент це територія с.Уланів) в сім’ї колгоспників. Після закінчення Великої Вітчизняної війни закінчила Бердичівське педагогічне училище по спеціальності вчитель молодших класів, а згодом педагогічний інститут у місті Бельци (Молдавія) та державний педагогічний інститут у м.Вінниця (факультет російської мови та літератури).
Педагогічну діяльність розпочала в одній із шкіл Хмельницької області як вчителька молодших класів, а згодом працювала вчителькою російської мови та літератури в с.Велика Тернівка Крижопільського району. Потім працювала вчителькою російської мови та літератури у м.Тульчині.
З 1964 по 1967 рік працювала вчителькою молодших класів Уланівської СШ, а 1967 по 1992 рік вчителькою російської мови та літератури Уланівської СШ.
За роки роботи відзначена неодноразово грамотами обласного управління освіти, а також грамотами Верховної Ради України. Отримала звання “Відмінник народної освіти УРСР”. Ветеран праці.