Наказ організація МР 23_24

УКРАЇНА
УЛАНІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ
УЛАНІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ
22032, с.Уланів вул. Соборна 12, Вінницька обл., Хмільницький р-н
тел.(04338) 3-13-92
e-mail: ulaniv.school@gmail.com
Наказ
від 01.09.2023 року № 125 – О
Про методичну роботу
на 2023-2024 навчальний рік

Якість освітнього процесу та його результати значною мірою залежать від учителя, його теоретичної підготовки та методичної майстерності. У процесі методичної роботи здійснюється підвищення наукового рівня вчителя, його підготовка до освоєння змісту нових програм і технологій, їх реалізації, постійне ознайомлення з досягненнями психолого-педагогічних дисциплін і методик викладання, вивчення і впровадження у практику нових освітніх технологій.
У 2023 – 2024 навчальному році педагогічний колектив продовжує роботу над методичною темою« Формування життєвих компетентностей учасників освітнього процесу в умовах НУШ» ”, розрахованої на п’ять років.
Освітній заклад працює в територіальній громаді Уланівської сільської ради . Плануючи методичну роботу, розробляючи її структуру, адміністрація закладу керується вимогами Закону України «Про освіту» від 5.09.2017р № 2145-VIII, Закону України «Про загальну середню освіту», Положенням про освітній округ, затверджений Постановою Кабінету Міністрів від 27.08. 2010 року № 777. Відповідно до структури методичної роботи відділу освіти , культури, молоді та спорту Уланівської сільської ради на базі ліцею працюють методичні об’єднання:
– учителів української мови та літератури (керівник Дрончак Л.Г.)
– учителів фізики, математики й інформатики (керівникНіколюк Є.В.)
– зарубіжної літератури ( керівник Девізорова Л.Ю.)
– учителів фізичної культури ( керівник Кирильчук О.С.)
– учителів основ здоров’я ( керівник Лешко О.Я.)
– трудового навчання ( керівник Мельник А.В.)
-учителів історії ( керівник Кирильчук Т.П.)
На засіданнях методичних об’єднань розглядаються питання про використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховному процесі, питання роботи з обдарованими дітьми, питання мотивації навчальної діяльності школярів, питання розвитку у школярів уваги, пам’яті, творчих задатків, особистісно-орієнтованого навчання, розв’язувалися проблеми роботи з дітьми інклюзивної освіти, вивчалася документальна база та особливості роботи педагогічних працівників у Новій українській школі.
Були проведені засідання методичної ради Уланівського освітнього округу, інструктивно-методичні наради керівників МО , на яких розглядалися актуальні питання навчально-виховного процесу.
У ліцеї функціонують методичні об’єднання :
– вчителів початкових класів (керівник Сеник Л.В.)
– класних керівників (керівник Лешко О.Я.)
Під час роботи методичних об’єднань будуть опрацьовуватися нормативні документи, вчителі ділились досвідом роботи з питань впровадження інноваційних, інформаційно-комунікаційних технологій на уроках предметів суспільно-гуманітарного циклу та природничо-математичного, у початкових класах; з питання виховання у школярів національної самосвідомості, загальнолюдських моральних цінностей, здорового способу життя. Розглядалися питання роботи із обдарованими дітьми, а також із дітьми, що потребують додаткової педагогічної уваги, питання інклюзивного навчання.
Методичне об’єднання учителів початкових класів працює над темою «Інтеграція навчального процесу», ставить перед собою завдання: інформаційне забезпечення учителів з питань організації роботи в умовах НУШ, удосконалення роботи з учнями шляхом використання інноваційних технологій, розвиток пізнавальних здібностей учня. Значну увагу приділяється особливостям інклюзивної освіти.
У 2023-2024 навчальному році продовжиться робота з підготовки старшокласників до НМТ – 24. Особливу увагу члени методичного об’єднання приділили темі аналізу типових помилок, які допускаються учнями на ЗНО (НМТ). Учителі продовжать працювати над виробленням в учнів тестової форми звіту за набуті знання з метою підготовки до ЗНО; формування компетентностей використання на уроках ІКТ та онлайн-ресурсів. Поділилися досвідом роботи в умовах, із використання дистанційних технологій.
Відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 09.09.2022 року № 805формується список педагогічних працівників, які підлягають атестації у 2023/2024 навчальному році Уланівського ліцею та філій. Плановій атестації підлягають учителі ліцею:
Дейничук В.М.- учителька української мови і літератури; Кирильчук Тетяна Петрівна – учителька історії; Кирильчук Олександр Степанович – учитель фізкультури; Коновал Валентина Василівна – учителька фізкультури; Тернавський Олександр Ярославович –учитель інформатики, фізики, астрономії; Ніколюк Євгенія Василівна – учителька математики; Фурса Світлана Олександрівна – учителька англійської мови.
В Уланівському ліцеї створена методична рада школи, у склад якої увійшли досвідчені педагоги вищої кваліфікаційної категорії: Степанюк В.А., Дейничук В.М., Дрончак Л.Г., Межвінська О.М., Кирильчук Т.П., шкільний психолог ГамагаТ.П.рада функціонує відповідно до Положення.
В 2023-24 н.р. на педагогічних радах розглядатимуться питання психологічної адаптації школярів-першокласників, учнів 5-го та 10-х класів; роботи з обдарованими дітьми. Педагоги ліцею особливу увагу приділяють роботі з обдарованими дітьми, участі в Всеукраїнській олімпіаді та конкурсах.
Усі педагогічні працівники ліцею та гімназій філій підвищуватимуть фаховий рівень, проходячи щорічну курсову підготовку , що передбачено Постановою Кабінету Міністрів від 27.12.2019 року № 1133 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників».
З метою подальшого удосконалення роботи з педагогічними працівниками школи, підвищення рівня методичної роботи.

Н А К А З У Ю:
1. У 2023-2024 навчальному році. продовжити роботу над методичною темою« Формування життєвих компетентностей учасників освітнього процесу в умовах НУШ»
2. Продовжити роботу методичних об’єднань:
вчителів початкових класів (керівник Сеник Л.В.)
класних керівників (керівник Лешко О.Я.)
3. Продовжити роботу міжокружних методичних об’єднань:
– вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури (керівник Дрончак Л.Г.)
– учителів зарубіжної літератури ( керівник Девізорова Л.Ю.)
– вчителів фізико-математичного циклу (керівник Ніколюк Є.В.)
4. У методичному кабінеті школи поповнити матеріали передового педагогічного досвіду вчителів школи.
5. Учителям–предметникам, які працюють в 11-х класах , постійно поповнювати банк тестових завдань із підготовки до НМТ – 2024.
6. Продовжити роботу зі створення Банку авторських уроків вчителів школи з використанням інноваційних технологій.
7. Залучити вчителів ліцею та філій до проходження курсової підготовки згідно графіка.
8. Постійно проводити інструктивно-методичні наради, методичні оперативки для вчителів з метою ознайомлення з нормативними документами, з новинками методичної і педагогічної літератури.
9. Залучати педагогічний колектив до вебінарів, інтернет – марафонів, онлайн-семінарів, курсів, які допомагають впроваджувати в практику ідеї Нової української школи.

Директорка ліцею Людмила БІЛОШКУРСЬКА