Степанюк Віра Анатоліївна

заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель української мови та літератури

Народилася в місті Ковелі Волинської області. Закінчила з відзнакою філологічний факультет Вінницького державного педагогічного інституту за спеціальністю «учитель української мови і літератури».
Працювала учителькою української мови і літератури навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІ ст. – дошкільний навчальний заклад» с.Пагурці Хмільницького району Вінницької області.
Із 2016 навчального року обіймає посаду заступника директора з навчально-виховної роботи загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів с.Уланів.
Учитель–методист, вища кваліфікаційна категорія.
Автор методичнного посібника із вивчення літератури рідного краю «З мукою-любов’ю до землі»,автор-укладач тематичної хрестоматії про Голодомор «Плач білого янгола»; співавтор-укладач методичних посібників «Битва на Синій Воді в контексті історії Вінниччини», «Тарасове слово в серцях нащадків», «Свята любов до Батьківщини», енциклопедичного довідника «Тобою, краю мій, живу».
Досліджує літературне краєзнавство, зокрема, життя і творчість Валер’яна Тарноградського, Володимира Козака, перебування на теренах Хмільницького району Бориса Антоненка – Давидовича.
Публіцистичні й літературознавчі статті друкує в районних та всеукраїнських часописах.
Сценарист народної аматорської кіностудії «Гіпаніс» ( м.Хмільник), написала сценарії до понад десятка документальних фільмів. Фільм «Втрачений рай » про проблеми зникаючих сіл на мапі України став переможцем Міжнародного фестивалю аматорського кіно «Кінокімерія».
Дослідила і написала історію школи в селі Пагурцях, до її 150-річного ювілею видала книжку «Погляд крізь роки».
Пише малу прозу, верлібр,поезію. Казки для дітей видрукувані в збірці «Соняшник». Збірку віршів на воєнну тематику «Богородиця під кулями » видала для особливих читачів – наших воїнів, що відстоюють незалежність на Сході.
Член Національної спілки журналістів України, нагороджена Почесним знаком спілки журналістів. Лауреат журналістської премії імені Олександра Гетьмана.
Член Національної спілки краєзнавців України. Почесний краєзнавець України.
Нагороджена медаллю Президента України «25 років Незалежності».